O prăjitură pufoasă cu mac, dulce şi delicioasă, numai bună pentru masa de Paşte şi o alternativă binevenită la clasicul cozonac.

 

Ingrediente pentru învârtita cu mac: 

50 g iaurt
50 g unt
50 ml ulei
400-450 g făină
1 praf de sare
1 ou
1 gălbenuş
1 cub drojdie proaspătă Dr. Oetker
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker
100 g mac
Pentru decor
100 g dulceaţă de coacăze
50 g zahăr pudră


Mod de preparare:

Cerni făina, iar macul îl râşneşti. Dizolvi drojdia proaspătă

Dr. Oetker în iaurt. Separat, amesteci jumătate din cantitatea de zahăr, zahărul vanilinat Dr. Oetker, oul, uleiul, sarea, făina şi amestecul de drojdie. Frămânţi aluatul, apoi îl laşi la loc cald, aproximativ o oră, până îşi dublează volumul. După ce aluatul a crescut, îl întinzi pe masa dată cu făină. Ungi foaia cu untul topit, presari macul măcinat şi restul de zahăr. Rulezi şi aşezi învârtita pe o tavă tapetată, apoi o ungi cu gălbenuşul bătut şi o coci 25 de minute, la 190 °C. După ce s-a răcit, decorezi. 

Loading...
Evaluează articolul