Pui, brânză, spanac şi dacă nu este îndeajuns de multă brânză, mai este şi un sos de brânză pentru această lasagna cu brânză şi pui. Ştiu! S-ar putea să ai chef să deschizi o sticlă de vin, să te îmbraci în ceva comod pentru că e vorba de o mâncare „de casă“, ce te invită la o cină în familie, în căminul călduros. E acea perioadă a anului când este frig şi o felie de lasagna cu brânză şi pui într-o seară de iarnă friguroasă te invită la un festin culinar.

Lasagna cu brânză şi pui - Ingrediente (6 porţii)

9 foi lasagna
½ cană unt
1 ceapă tocată
1 căţel usturoi, pisat
½ cană făină
sare
2 căni supă de pui
1-½ cană lapte
4 căni mpzzarella răzuită
1 cană parmezan răzuit + 1/4 cană pentru presărat pe deasupra
1 linguriţă busuioc uscat
1 linguriţă oregano uscat
piper
2 căni brânză ricotta
2 căni carne de pui fiartă, tăiată bucăţi
300 g spanac congelat, tocat şi scurs
1 lingură pătrunjeş proaspăt, tocat

Lasagna cu brânză şi pui - Mod de preparare

Începe prin a pune la fiert apă într-o oală. pUne sare şi când a început să clocotească, dă focul la minimum şi pune foile de lasagna. E posibil ca unele să se strice, să se crape ori să se rupă, aşa că să ai unele de rezervă, sau ai foarte mare grihjă cu acestea. Lasă-le în apă cam 8 minute, apoi le treci prin apă rece şi le scurgi.
pasul 1

Apoi, toacă ceapa, piseazî usturoiul şi toacă şi puţin pătrunjel.
pasul 2

Într-un vas mediu, amesteci puiul şi ricotta. Va fi mai uşor de presărat peste foile de lasagna.
pasul 3

Topeşti untul, într-o cratiţă.
pasul 4

Când s-a topit, adaugi ceapa şi usturoiul şi laşi pe foc până ceapa se mai înmoaie şi capătă o culoare translucidă.
pasul 5

Apoi, presari făina şi sare şi amesteci până începe să bolborosească.
pasul 6

Treptat, amesteci cu supa şi laptele şi amesteci 1 minut.
pasul 7

În cele din urmă, adaugă 2 căni de mozzarella, 1/2 cană de parmezan, 1 linguriţă de oregano şi una de busuioc şi asezonează la sfârşit cu puţin piper, după gust. Odată ce ai amestecat şi brânza s-a topit, dai imediat sosul la o parte de pe foc.
pasul 8

Împrăştie o treime din sos pe fundul unei tăvi ca cea din imagine.
pasul9

Aşază peste sos trei foi de lasagna.
pasul 10

Pune deasupra din compoziţia de pui cu ricotta şi împrăştii în mod egal.
pasul 11

Aşezi deasupra alte foi de lasagna.
pasul 12

Apoi, pui un sfert din restul de sos şi presari în mod egal spanacul.
pasul 13

Presară jumătate de cană de parmezan, restul de 2 căni de mozzarella, pune ultimele foi de lasagna şi toarnă tot restul de sos pe deasupra.
pasul 14

Presară restul de pătrunjel pe deasupra şi cel de parmezan. Laşi la cuptor la foc mediu 35-40 de minute.
pasul 15

Lasagna este gata când este aurie. Las-o deoparte 5 minute înainte de ao tăia şi servi.
pasul 16

sursa: http://tastykitchen.com

Loading...