Carnea de vită şi ciupercile se pot combina perfect într-o lasagna delicioasă. Am pregătit pentru tine această reţetă de lasagna de vită cu ciuperci şi sos bechamel de care sigur te vei bucura din plin. Poţi înlocui, dacă vrei, carnea de vită cu orice fel de altă carne doreşti.

Ingrediente pentru lasagna de vită cu ciuperci şi sos bechamel

1 cutie cu foi lasagna
700 g carne tocată (amestec porc şi vită)
1 ceapă mare
1 morcov
3-4 ciuperci
200 ml vin roşu
2 linguri ulei
250 ml suc concentrat de roşii
100 g parmezan
1/2 linguriţă oregano uscat
făină sau pesmet pentru tapetat tava

Pentru sosul bechamel
50 g unt
2 linguri făină
250 ml lapte dulce
sare

Mod de preparare lasagna de vită cu ciuperci şi sos bechamel

Tai mărunt ceapa şi morcovul sau le dai pe răzătoare, le căleşti în ulei bine încins, adaugi ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată, amestecând continuu. Când a scăzut zeama, torni vinul şi laşi să fiarbă, la foc mic, încă 15 minute. Adaugi sucul concentrat de roşii, condimentezi cu oregano şicu puţină sare.

Separat, prepari sosul bechamel. Topeşti untul, adaugi făina, sare, după gust, amestecând mereu să nu se facă cocoloaşe, apoi stingi cu lapte şi laşi să fiarbă până se îngroaşă.

Într-o tavă mai mică unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau cu pesmet, aşezi un strat de foi lasagna, adaugi din amestecul de carne şi pui sosul bechamel. Repeţi operaţiunea până la terminarea ingredientelor. Presari ulti­mul strat de foi lasagna cu parmezanul ras şi adaugi restul de sos bechamel. Introduci tava în cuptor­ul bine încins circa 30 de minute. Serveşti caldă lasagna de vită cu ciuperci şi sos bechamel.

Loading...