Lava Cake sau “Vulcanul de ciocolată“, cum mai este numită, este o prăjitură extrem de delicioasă, cremoasă şi simplu de realizat. Dacă nu te-ai încumetat până acum să o pregăteşti încearcă această reţetă, care va deveni cu siguranţă una din preferatele tale.

De ce ai nevoie pentru a pregăti lava cake cu ciocolată

220 g unt

20 g zahăr

5 g scorţişoară

nucşoară, după gust

350 g ciocolată

125 g făină

250 g zahăr pudră

6 ouă

6 gălbenuşuri

esenţă de vanilie, după gust

esenţă de migdale, opţional

frişcă, după gust

fructe, opţional

De ce ai nevoie pentru a pregăti lava cake cu ciocolată

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Ungi cu jumătate de lingură de unt 6 forme circulare, speciale pentru prăjituri şi presari în fiecare puţin zahar. Amesteci untul, scorţişoara, nucşoara şi ciocolata mărunţită într-un bol, la foc mediu, până se topesc. Într-un alt vas combini făina, zahărul pudră, ouăle, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi esenţa de migdale, până obţii un amestec cremos. Îl torni peste ciocolata topită şi umpli formele în mod egal cu acest conţinut.

Dai la cuptor aproximativ 12-14 minute, până când se întăresc. Laşi la răcit 5 minute. Scoţi uşor prăjiturile din forme şi le transferi pe o tavă. Presari peste ele zahăr pudră. Serveşti cu frişcă alături şi fructe, dacă doreşti.

Sursa http://www.foodnetwork.com, https://www.ghirardelli.com

Loading...