Cui nu îi place o lipie caldă, mai ales că e şi cu usturoi? Te învăţăm să prepari lipii cu usturoi la tine acasă în doar câteva minute.

Ingrediente:

1 cană de apă călduţă
2 linguriţe drojdie uscată
3 căni de făină
2 linguriţe de sare
2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare: 

Amestecă apa şi drojdia şi lasă-le să stea câteva minute. Adaugă 2 ½ ceşti de făină, sare şi puţin ulei de măsline. Amestecă până obţii un aluat sfărâmicios. Frământă aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, până devine elastic. Lasă aluatul la crescut, circa 2 ore, până se dublează în volum.

Rupe circa 8 bucăţi din aluat şi turteşte-le cu un făcăleţ sau cu mâna.

Coace lipiile în cuptor la foc maxim (220 grade C) circa 3 minute, până se umflă ca o gogoaşă. Se servesc imediat cu humus sau alte preparate cu sos.

Loading...