Lipii cu usturoi. Cea mai uşoară reţetă

1 captura de ecran din 2019 08 19 la 18 09 43 png png

Cui nu îi place o lipie caldă, mai ales că e şi cu usturoi? Te învăţăm să prepari lipii cu usturoi la tine acasă în doar câteva minute.

Ingrediente:

1 cană de apă călduţă 2 linguriţe drojdie uscată 3 căni de făină 2 linguriţe de sare 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare: 

Amestecă apa şi drojdia şi lasă-le să stea câteva minute. Adaugă 2 ½ ceşti de făină, sare şi puţin ulei de măsline. Amestecă până obţii un aluat sfărâmicios. Frământă aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, până devine elastic. Lasă aluatul la crescut, circa 2 ore, până se dublează în volum.

Rupe circa 8 bucăţi din aluat şi turteşte-le cu un făcăleţ sau cu mâna.

Coace lipiile în cuptor la foc maxim (220 grade C) circa 3 minute, până se umflă ca o gogoaşă. Se servesc imediat cu humus sau alte preparate cu sos.