Lup-de-mare cu piure de morcovi copţi

1 lup jpg jpeg

Cu pasiune, ingrediente de calitate şi un strop de inspiraţie, poţi transforma orice masă într-o capodoperă. Chef Sara Alexander a realizat pentru cititorii „Click!Poftă Bună“ această reţetă rafinată, care pot fi oricând preparată şi acasă.

Ingrediente

  • 2 fileuri lup-de-mare
  • 1-2 linguri ulei
  • 6 morcovi
  • 100 g unt
  • 1 măr
  • sare

Speli morcovii şi îi pui într-o tavă, la cuptor, la 170 °C. Când sunt moi, îi scoţi, îi cureţi de coajă şi îi pui în blender cu untul şi cu un praf de sare. Pasezi până obţii un piure fin.

Cureţi mărul de cotor şi de coajă, îl tai felii mai groase şi îl poşezi 2-3 minute în apă clocotită, apoi îl laşi la scurs.

Speli fileurile de peşte, le usuci cu şerveţele de hârtie, apoi le condimentezi cu sare, după gust. Le prăjeşti în ulei, într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu. Când sunt aurii pe ambele părţi, opreşti focul.

Serveşti fileurile de lup-de-mare cu piure de morcov, felii de măr şi decorezi preparatul după imaginaţie. 

FOTO: Sorin Stana