Orice variantă de macaroane cu brânză îmi stârneşte amintiri legate de copilăria mea petrecută la bunica. Aveam două reţete preferate: macaroane cu brânză la cuptor (un fel de budincă) şi bacaroane cu brânză rasă şi zahăr. Mai târziu, am adaptat şi îmbunătăţit reţeta clasică şi am încercat tot felul de combinaţii, aşa cum este această reţetă de macaroane cu brânză şi spanac.

Macaroane cu brânză şi spanac - Ingrediente

2 căni paste
2 căni brânză cheddar
1/2 cană iaurt grecesc
2 căni spanac
sare
piper
1/4 linguriţă pudră de ceapă
1/4 linguriţă pudră de usturoi

Macaroane cu brânză şi spanac - Mod de preparare

Pregăteşti pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj (cam 8-10 minute), dar să fie al dente. Speli şi scurgi spanacul şi torni pastele peste spanac pentru a-l înmuia puţin. Păstrezui 1/2 de cană din apa în care au fiert pastele. Repui pastele şi spanacul în oală.

Adaugi 1/4 de cană din apa în care au fiert pastele şi pui brânza şi amesteci până se topeşte. Adaugi iaurtul, pudra de ceapă, pudra de usturoi, sarea, piper până devine cremos. Torni restul de apă pentru a mai subţia, dacă este nevoie. Serveşti imediat.

sursa http://cookingalamel.com/

Paste carbonara cu dovleac. Reţetă de sezon

Paste cu brânză la cuptor

Paste cu pui şi parmezan

Paste cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Paste cu sos de ciuperci şi smântână

 

 

 

 

Loading...