Atât de bune cât sunt încă uşor calde, macaroanele cu brânză şi sos cremos, la cuptor, nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

450 g macaroane
3 linguri unt
2 linguri făină
470 ml lapte
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper
1 linguriţă muştar boabe
boia, după gust
200 g brânză cheddar sau telemea
pătrunjel tocat, opţional

Mod de preparare macaroane cu sos cremos de brânză

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Pregăteşti macaroanele conform instrucţiunilor de pe ambajal. Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie. Adaugi făina, amestecând continuu, 2 minute, până se închide la culoare. Torni treptat laptele, până obţii un sos omogen. Presari sarea, piperul şi boiaua. Încorporezi brânza rasă, până se topeşte.

Combini macaroanele cu sosul obţinut, apoi transferi într-o tavă sau vas termorezistent. Acoperi cu folie şi dai la cuptor, 30 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi încă 5 minute, până se rumenesc uşor la suprafaţă. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://www.31daily.com

Loading...