Este ideal să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână: conţine proteine uşor de digerat, fiind bogat înacizi graşi esenţiali Omega 3,vitaminele A,D,E,B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu.

 

 

Ingrediente

  • 4 fileuri macrou
  • 100 g bulion
  • 50 ml ulei
  • 100 g măsline verzi, fără sâmburi
  • 50 g arpagic murat în oţet
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingură capere, opţional
  • sare
  • piper
  • verdeaţă, pentru decor

 

Speli fileurile de peşte, le tai jumătăţi, le crestezi uşor, apoi le rumeneşti în ulei, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Dizolvi bulionul în puţină apă, torni vinul, pui foaia de dafin, zahărul, sare şi piper după gust, măslinele, arpagicul murat şi, dacă doreşti, caperele. 3Torni sosul într-o tavă cu pereţii înalţi, aranjezi bucăţile de macrou şi dai la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute.

Decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO: Shutterstock

Loading...