Vă prezentăm o reţetă ideală pentru vară. Mâncărica de vinete cu usturoi este un fel de mâncare pe care o să îl vrei să îl prepari mereu vara aceasta, pentru că e uşoară, se face rapid şi nici nu ai nevoie de multe ingrediente. Unde mai pui că vânăta este o legumă foarte sănătoasă şi gătită devine dulce.

Ingrediente:

2 vinete
1 roşie mare
4 căţei de usturoi
3 linguri de ulei
sare
piper
Pătrunjel

Mod de preparare:

Spală şi taie vinetele în cubuleţe, presară-le cu sare şi lasă-le la scurs. După 30 de minute, pune-le pe un prosop curat şi usucă-le.
Ia o tigaie mare şi pune-o la încins cu uleiul.  Adaugă vinetele  cam 8 minute şi adaugă roşia spălată şi tăiată cubuleţe.

Adaugă sare şi piper şi amestecă, pentru ca legumele să nu se prăjească prea tare.
Găteşte încă 10 minute şi stinge focul.

Taie pătrunjel mărunt şi presară peste mâncărică. Serveşte cu lipii şi zeamă de lămâie. 

Loading...