Vrei să ai parte de o masă extrem de saţioasă? Atunci încearcă această reteţă de măncare plină de proteine, indicată pentru oricine.

Măncare plină de proteine

 

Ingrediente pentru o porţie

 
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat mărunt
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 lingură miere
  • 60 ml sos de soia 
  • 1 piept de pui
  • 85 g quinoa
  • 360 ml fiertură de pui
  • 55 g morcov feliat
  • 50 g mazăre în păstăi
  • 50 g varză roşie, tocată
  • 50 g ardei gras, feliat
  • 75 g florete de broccoli
  • 1 ou
  • sare, după gust
  • ½ avocado, feliat
  • ceapă verde, feliată, pentru garnitură
  • seminţe de susan prăjite, pentru garnitură
 

Mod de preparare

Într-o cană mică, amestecaţi împreună usturoiul, ghimbirul, uleiul de susan, mierea şi sosul de soia. Bateţi pentru a combina.
Toarnă aproximativ 2 linguri de sos peste puiul crud, într-un bol mic şi pune restul de sos deoparte, pentru servire. Amestecaţi puiul în sos pentru a se înveli bine.
 
Încălziţi o lingură de ulei într-un vas mic la foc mediu. Gătiţi puiul până se rumeneşte pe o parte, apoi rotiţi şi gătiţi cealaltă parte, aproximativ 10 minute în total. Scoateţi pieptul de pui din tigaie. Lăsaţi să se răească 5 minute, apoi feliaţi.
 
 
Adăugaţi quinoa şi fiertura de pui în acelaşi vas. Se amestecă quinoa şi se dă la fierbere la foc mare. Apoi, reduceţi căldura la scăzut şi aşezaţi o strecurătoare peste quinoa fierbinte.
Pe strecurătoare se adaugă morcovul, păstăile de mazăre, varza roşie, ardeiul gras, broccoli şi oul. Se presară cu sare.
Acoperiţi oala şi gătiţi la foc mic, timp de 20 de minute.
 
Îndepărtaţi mâncarea de pe foc, amestecaţi quinoa şi adăugaţi puiul şi legumele. Ornaţi cu avocado feliat şi oul fiert. Se toarnă peste restul de sos păstrat şi se garniseşte cu ceapă verde şi seminţe de susan prăjite. Poftă bună!
 
 
Loading...