Mâncare rece de iepure. O reţetă simplă, pe gustul tuturor

1 captura de ecran din 2019 05 07 la 16 35 23 png png

Dacă ţi-a rămas în congelator carne de iepure, îţi sugerăm să prepari o mâncare rece de iepure excelentă, pe care să o savurezi alături de o salată de varză. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi este un mod ideal de a prepara această carne.

Ingrediente pentru mâncare rece de iepure:

1 kg ceapă carne de iepure 200 ml ulei 200 g măsline 1 conservă roşii tocate sare piper 1 frunză de dafin pătrunjel

Mod de preparare mâncare rece de iepure:

Pentru început, pune carniţa la fiert cu sare şi lasă să fiarbă în jur de o oră. Scoate carnea, taie-o în cubuleţe şi prăjeşte-o în ulei încins. Taie ceapa în jumătate şi toac-o solzişori fini. Pune ceapa la călit şi ai grijă să amesteci constant. Las-o pe foc cam 30 de minute, apoi pune apă şi lasă la fiert 2 ore.

Când totul s-a transformat în sos, adaugă conserva de roşii cubuleţe, frunze de dafin, piper proaspăt măcinat şi sare şi mai lasă la fiert 10-15 minute.

Pune şi carnea prăjită şi măslinele şi mai lasă încă 10 minute pe foc.  Pune pătrunjelul tocat şi serveşte după ce s-a răcit.