Dacă ţi-a rămas în congelator carne de iepure, îţi sugerăm să prepari o mâncare rece de iepure excelentă, pe care să o savurezi alături de o salată de varză. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi este un mod ideal de a prepara această carne.

Ingrediente pentru mâncare rece de iepure:

1 kg ceapă
carne de iepure
200 ml ulei
200 g măsline
1 conservă roşii tocate
sare
piper
1 frunză de dafin
pătrunjel


Mod de preparare mâncare rece de iepure:


Pentru început, pune carniţa la fiert cu sare şi lasă să fiarbă în jur de o oră. Scoate carnea, taie-o în cubuleţe şi prăjeşte-o în ulei încins. Taie ceapa în jumătate şi toac-o solzişori fini. Pune ceapa la călit şi ai grijă să amesteci constant. Las-o pe foc cam 30 de minute, apoi pune apă şi lasă la fiert 2 ore.

Când totul s-a transformat în sos, adaugă conserva de roşii cubuleţe, frunze de dafin, piper proaspăt măcinat şi sare şi mai lasă la fiert 10-15 minute.

Pune şi carnea prăjită şi măslinele şi mai lasă încă 10 minute pe foc.  Pune pătrunjelul tocat şi serveşte după ce s-a răcit.