Brioşe cu legume

briose cu legume jpeg

Aceste brioşe cu legume pot fi servite ca aperitiv ori ca gustare, între mesele principale.

Ce ai nevoie

1 dovlecel mic 3 cartofi 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei 1 linguriţă cimbru 5 ouă 1 praf de copt 1 cană făină ½ legătură pătrunjel 2 linguri smântână sare piper

Cum se prepară

Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se fierb, se scurg şi se pasează. Dovlecelul se curăţă, se taie cubuleţe, se dau într-un clocot şi se scurg. Se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt în uleiul încins. Se amestecă piureul de cartofi cu ceapa călită, ouăle bătute cu smântâna, făina, praful de copt, pătrunjelul tocat mărunt, cimbrul şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu ulei, umplându-le doar ¾. Se coc în cuptorul încins circa 25-30 de minute, până devin aurii. Se scot din forme după ce se răcesc complet.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg