Cel mai bun sos vinaigrette, cu lămâie coaptă pe grătar

sos vinaigrette cu lamaie coapta pe gratar jpeg

Ca să fii în ton cu aromele şi ingredientele de sezon, poţi să prepari legumele pe grătar pentru a prepara, de exemplu, o salată de paste. Aşadar, dacă eşti fanul numărul 1 al salatelor, această reţetă de vinegretă este modul perfect de a da savoare legumelor tale. Iată un sos vinaigrette simplu, cu lămâie şi busuioc.

Ingrediente

4 lămâi mari, tăiate jumătăţi coaja rasă de la 1 lămâie mare 180 ml ulei de măsline (plus 2 linguri) 1 lingură busuioc verde, tocat 1 lingură pătrunjel verde, tocat ¼ linguriţă sare piper, după gust

Mod de preparare

Încingi grătarul, fie unul de exterior, fie unul de interior. Ungi jumătăţile de lămâie cu cele 2 linguri de ulei de măsline. Aşezi lămâile pe grătarul încins, cu partea tăiată în jos, şi le laşi 8 minute, până se rumenesc. Le iei de pe grătar şi le laşi să se răcească.

Când sunt suficient de reci pentru a le manevra, le storci printr-o sită, într-un bol. Pui în vasul unui blender zeama stoarsă de la lămâile făcute pe grătar, coaja rasă de la 1 lămâie crudă, pui busuiocul, pătrunjelul şi sarea. Amesteci cu blenderul până se omogenizează sosul, apoi torni în fir subţire uleiul de măsline, în timp ce blenderul e încă în funcţiune. Guşti, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci. Torni sosul vinaigrette într-un recipient etanş şi îl dai la frigider. Dressingul rezistă până la 5 zile.

Sursa + foto: culinaryginger.com

ulinaryginger.com