Chec pufos cu portocale, un desert de care te vei îndrăgosti

chec cu portocale jpeg

Surprinde-ţi familia şi prietenii cu un desert apetisant. Coace-le acest chec cu portocale. Este gustarea perfectă pentru pauza de ceai sau de cafea şi este absolut delicios dacă preferi să ungi feliile cu unt, gem sau miere.

Ingrediente

2 portocale mari 300 g făină 150 g zahăr pudră 80 g unt coajă rasă de portocală, opţional 2 ouă 3 linguriţe praf de copt

Mod de preparare

Amesteci într-un vas mare ouăle cu zahărul şi le baţi cu mixerul până se omogenizează şi obţii o compoziţie deschisă la culoare. Adaugi coaja rasă de la o jumătate de portocală, sucul proaspăt stors de la cele 2 portocale şi untul moale. Mixezi bine. Amesteci făina cu praful de copt şi le încorporezi în continuare cu mixerul electric.

Torni aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil (la 190 de grade Celsius) 1 oră, până când trece testul cu scobitoarea.

Când este gata, scoţi forma şi laşi checul să se răcească puţin, înainte de a-l scoate pe o altă suprafaţă, ca să se răcească pe deplin. Serveşti, dacă vrei, cu unt, gem de fructe sau miere, alături de o ceaşcă de ceai sau cafea.

PONT: dacă vrei o aromă mai intensă de portocală, toarnă suc proaspăt stors imediat ai scos checul din cuptor.

Sursa + foto: www.happyfoodstube.com

www.happyfoodstube.com