Ciuperci umplute cu bacon, spanac şi brânză

Ciuperci umplute cu bacon, spanac si branza jpeg

Atunci când vrei să prepari o mâncare delicioasă, într-un timp relativ scurt, merită să încerci această reţetă de ciuperci umplute. În doar 15 minute umpli ciupercile, le dai la cuptor şi vei vedea că în mai puţin de o oră, mâncarea ta este gata.

Ciuperci umplute cu bacon, spanac şi brânză – Ingrediente

5 felii de bacon prăjite şi crocante 85 g spanac proaspăt 1 căţel de usturoi 1 lingură de ulei, pentru prăjit 450 g ciuperci întregi mai mari 115 g cremă de brânză 1 ou 25 g pesmet 100 g parmezan sau caşcaval ras sare piper negru măcinat 25 g parmezan sau caşcaval ras, pentru topping 2 felii de bacon prăjit, mărunţite, pentru topping

Ciuperci umplute cu bacon, spanac şi brânză – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Speli ciupercile şi le îndepărtezi cu grijă picioruşele. Amesteci uşor ciupercile cu ulei de măsline şi le dai deoparte.

Încingi o tigaie şi adaugi 1 lingură de ulei. Toci spanacul şi îl adaugi în tigaie. Îl sotezi, acoperit, la foc mediu, până când este pătruns. Toci usturoiul şi îl pui peste spanac. Tai baconul bucăţele şi îl adaugi peste spanac. Amesteci bine şi mai ţii pe aragaz până când vezi că spanacul este făcut, apoi iei de pe foc.

Separat, într-un bol, combini crema de brânză, pesmetul, parmezanul, oul, sarea şi piperul. Amesteci până la omogenizare. Pui spanacul şi baconul peste compoziţia de brânză şi amesteci până se încorporează.

Aşezi ciupercile într-o tavă de copt şi le umpli cu această compoziţie, apăsând uşor cu mâna, ca să intre mai multă umplutură. La final, presari parmezan sau caşcaval ras şi bacon, păstrate ca topping. Dai tava la cuptor între 17 şi 20 de minute. Serveşti ciupercile calde.

Sursa + foto: www.willcookforsmiles.com

www.willcookforsmiles.com