Ficăţei de pui cu ceapă şi nuci
Ingrediente:
1 kg ficăţei de pui 250 ml vin alb sec 4 cepe albe potrivite 100 g nuci zdrobite grosier 150 ml suc de roşii ardei iute roşu, tăiat julien 3-4 căţei de usturoi ulei sare piper
pătrunjel
Mod de preparare:
Speli ficăţeii şi îi scurgi. Cureţi ceapa, o speli şi o tai rondele. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa şi ardeiul. Dai deoparte legumele şi prăjeşti aici prăjeşti ficăţeii. Când sunt gata, adaugi ceapa, ardeiul, usturoiul şi sosul de roşii.
Laşi să fiarbă 5 minute şi apoi torni vinul, presari sare şi piper, după gust. După ce a mai clocotit 2-3 minute, dai deopare.
Serveşti mâncărica de ficăţei presărată cu nuci zdrobite grosier şi o decorezi cu frunzuliţe de pătrunjel.
Dificultate mică
5 porţii
Timp de preparare: 1 h