Prăjitură cu cafea şi mere
Eşti fanul deserturilor cu mere dar şi a celor cu cafea? Acum ai cele două arome combinate în cea mai bună prăjitură cu mere şi cafea.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere şi cafea
Pentru glazură
5 linguri zahăr brun
1 linguriţă scorţişoară
4 linguri unt
150 g făină
Pentru blat
500 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
300 g zahăr
12 linguri unt
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 lingură suc de lămâie
300 ml iaurt
3 mere
Cum se prepară prăjitură cu mere şi cafea
Pentru glazură, amesteci untul topit cu restul ingredientelor până se omogenizează.
Separat, amesteci făina cu praful de copt şi un praf de sare. Mixezi zahărul cu untul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie, zeama de lămâie, merele rase şi stoarse şi iaurtul. Încorporezi făina şi torni jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată. Pui jumătate din compoziţia de glazură, restul compoziţiei de aluat şi glazura rămasă. Dai prăjitura la cuptor până trece testul scobitorii.
Sursa foto http://spicedblog.com