Pui cu orez, un deliciu în orice zi a săptămânii

Ai poftă de o porţie de pui cu orez? Merită să încerci reţeta noastră simplă, care îţi va potoli foamea imediat.
Ingrediente
3 linguri ulei de măsline 100 g morcovi tăiaţi cubuleţe 100 g ţelină (tije), tocată 150 g ceapă tocată 1 lingură usturoi mărunţit 500 ml supă de pui 340 g orez alb 1 linguriţă sare ½ linguriţă piper negru măcinat ¼ linguriţă boia ¼ linguriţă fulgi de ardei iute 250 g carne de pui fiartă şi tăiată cubuleţe 1 legătură pătrunjel, tocat 100 g brânză cheddar, rasă
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Sotezi morcovii, ţelina, ceapa şi usturoiul 5 minute, până când se înmoaie. Torni supa de pui şi adaugi orezul. Acoperi cu un capac şi fierbi totul 15 minute sau până când orezul este fiert, iar lichidul s-a evaporat. Amesteci şi condimentezi cu sare, piper, boia şi fulgi de ardei iute. Adaugi carnea fiartă de pui şi pătrunjelul tocat. Presari brânza rasă şi acoperi iar cu un capac, ca să se topească cheddarul. Serveşti orezul cald.
Sursa + foto: picky-palate.com
Salată cu tăiţei de orez şi ardei gras
Salată cu tăiţei de orez şi ardei gras
Cea mai simplă garnitură de orez brun