Reţeta italiană de paste cu carne de vită

La începutul secolului XIX, cel mai rafinat preparat culinar aflat pe mesele nobilimii din Italia era preparat din paste, ca mai apoi să se răspândească în rândul întregii societăţi. Iniţial, acestea se mâncau cu mâna, însă o dată cu apariţia sosurilor s-au folosit tacâmurile.; Încearcă această reţetă italiană de paste cu carne de vită, pentru o experienţă culinară care să te scoată din rutină.
- Porții: 3
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50 min
- Categorie: Paste, Italian
Ingrediente
170 g paste sau penne
220 g carne de vită tocată
350 g sos de tomate
120 g ciuperci la conservă
80 g mozzarella
oregano, după gust
busuioc, după gust
usturoi pudră, după gust
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Găteşti carnea tocată într-o tigaie, la foc mediu, până când se pătrunde, apoi adaugi sosul de tomate şi ciupercile. Laşi pe foc până ce sosul format începe să fiarbă. Amesteci cu pastele. Dai la cuptor timp de 15 minute. Presari mozzarella deasupra, condimentezi cu oregano, busuioc şi usturoi pudră, şi mai pui la cuptor încă 5-10 minute, sau până când brânza începe să facă o crustă. Serveşti după ce s-au răcit puţin.
Sursa http://www.bettycrocker.com