Reţeta italiană de paste cu carne de vită

paste cu carne de vita jpeg

La începutul secolului XIX, cel mai rafinat preparat culinar aflat pe mesele nobilimii din Italia era preparat din paste, ca mai apoi să se răspândească în rândul întregii societăţi. Iniţial, acestea se mâncau cu mâna, însă o dată cu apariţia sosurilor s-au folosit tacâmurile.; Încearcă această reţetă italiană de paste cu carne de vită, pentru o experienţă culinară care să te scoată din rutină.

  • Porții: 3
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 50 min
  • Categorie: Paste, Italian

Ingrediente

170 g paste sau penne

220 g carne de vită tocată

350 g sos de tomate

120 g ciuperci la conservă

80 g mozzarella

oregano, după gust

busuioc, după gust

usturoi pudră, după gust

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Găteşti carnea tocată într-o tigaie, la foc mediu, până când se pătrunde, apoi adaugi sosul de tomate şi ciupercile. Laşi pe foc până ce sosul format începe să fiarbă. Amesteci cu pastele. Dai la cuptor timp de 15 minute. Presari mozzarella deasupra, condimentezi cu oregano, busuioc şi usturoi pudră, şi mai pui la cuptor încă 5-10 minute, sau până când brânza începe să facă o crustă. Serveşti după ce s-au răcit puţin.

Sursa http://www.bettycrocker.com