Salată de orez basmati cu mazăre

Salata de orez basmati cu mazare jpeg

În zilele de miercuri şi vineri, când ţi-ai propus să ţii post, precum şi în perioadele mai lungi de post de peste an, încearcă o delicioasă garnitură de orez şi mazăre. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar modul de preparare este extrem de simplu.

Ingrediente

300 g ore orez basmati brun 75 ml ulei de măsline 200 g mazăre congelată 410 g linte (de la conservă), spălată şi scursă 410 g năut (de la conservă), spălat şi scurs zeama de la 2 lămâi 2 cepe verzi, tăiate fin 1 legătură pătrunjel sau coriandru, tocat sare piper

Mod de preparare

Fierbi orezul într-o oală mare cu apă clocotită, 15 minute, îl scurgi şi îl stropeşti cu puţin ulei de măsline, apoi îl laşi să se răcească.

Separat, în alt vas, fierbi apă şi o torni peste mazărea congelată, într-un bol mic. Laşi boabele să se decongeleze, apoi le scurgi. Într-un bol mare, amesteci orezul cu mazărea, lintea, năutul, restul de ulei de măsline, zeama de lămâie şi ceapa verde tocată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Poţi păstra salata în frigider cel mult 2 zile. O scoţi din frigider cu aproape 30 de minute înainte de a o servi, apoi o amesteci cu pătrunjelul sau coriandrul tocat.

Sursa + foto: www.recipetell.com

www.recipetell.com