Shakshuka
Uite o reţetă care iţi va face dimineţile mai frumoase. Shakshuka se mănâncă în primul rând la micul dejun, dar atunci când eşti în pană de idei, poţi încerca acest preparat în orice moment al zilei.
Ingrediente
5-6 roșii cărnoase
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
1 ardei iute mic
1/2 vânătă
1 ceapă tăiată mărunt
4-5 căței de usturoi zdrobiți
2 ouă
2 linguri ulei
sare, după gust
piper, după gust
1 linguriță rasă boia dulce
1/2 linguriță chimion
busuioc
pătrunjel
Mod de preparare
Speli bine roșiile și le dai prin răzătoare. Speli vânăta, o cureți și o tai mărunt. Speli cele trei tipuri de ardei și îi tai fin.
Încingi uleiul într-o tigaie mai mare, presari chimionul, lași puțin, adaugi ceapa și usturoiul. Amesteci și adaugi ardeii, roșiile și vânăta. Presari sare, piper, boiaua, amesteci și acoperi tigaia. Lași la gătit la foc mic aproximativ 15 minute.
După ce sosul s-a îngroșat, faci cu lingura două adâncituri în el și pui ouăle sparte. Acoperi și lași la foc până când se încheagă albușurile, apoi o dai deoparte.
Servești shakshuka decorată cu busuioc sau cu pătrunjel.