Tiramisu cu ciocolată la pahar

Vrei ceva dulce uşor şi bun pentru copii? Nimic mai simplu. Prepară un tiramisu cu ciocolată la pahar şi vei vedea cât de simplă poate deveni prepararea desertului.
Ingrediente pentru tiramisu cu ciocolată la pahar
Pentru pandişpan 3 ouă 80 g zahăr pudră 80 g făină 20 g cacao 1/2 pachet praf de copt
150 g ciocolată simplă,
250 g brânză de vaci
80 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
200 ml frişcă
100 ml cafea neagră tare
50 ml lichior de migdale
1 lingură cacao
4 cireşe confiate
Mod de preparare pentru tiramisu cu ciocolată la pahar
Pentru pandişpan, se bat albuşurile spumă tare cu zahărul. Se încorporează făina cernută cu cacaua şi praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit 15 minute. Se scoate din tavă, se desprinde hârtia şi se lasă să se răcească. Se taie cercuri cât dimensiunea paharului în care se va monta desertul.
Se rade ciocolata, se topeşte (se păstrează două linguri) şi se lasă să se răcească. Brânza se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă cu frişca şi se împarte în două. Într-o parte se încorporează ciocolata, iar cealaltă rămâne albă.
În pahare se pun alternativ straturi de creme şi rondele de pandişpan însiropate în prealabil cu cafea amestecată cu lichior. Se începe cu cea albă şi se încheie cu cea maro (ca în imagine). Se presară cu cacao fiecare pahar şi se decorează cu cireşe confiate trecute prin ciocolata rămasă topită. Şi gata tiramisu cu ciocolată la pahar!