Cârnaţi de porc cu legume
Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Iată o sugestie de cârnaţi pentru masa de Sărbători. Inspiră-te şi găteşte pentru cei dragi.
1 tavă de cârnaţi/Timp de preparare: 2h 30´/Dificultate: medie
Ingrediente:
1 kg carne de porc cu puţină grăsime
200 g ciuperci proaspete
2 morcovi
8 căţei usturoi
sare
piper
200 g membrane de porc curăţate
Mod de preparare:
Tai cubuleţe carnea de porc şi morcovii. Feliezi ciupercile. Amesteci aceste ingrediente într-un bol. Pui usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. Pregăteşti membranele de porc conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pe maşina de tocat carne se montează dispozitivul pentru cârnaţi peste care se pune membrana.
Umpli intestinele cu amestecul de carne şi legume. Pui cârnaţii într-o tavă cu hârtie de copt şi-i înţepi cu scobitoarea din loc în loc. Dai tava la cuptorul preâncălzit la 180 °C 30 de minute. După aceea, ungi cârnaţii cu zeama din tavă şi îi mai laşi la cuptor alte 15 minute.
Îi serveşti tăiaţi în felii subţiri.
FOTO: Profimedia