Cea mai simplă reţetă de gem de piersici

gem de piersici jpeg

Piersicile sunt fructe delicioase şi pline de savoare, pe care e musai să le foloseşti în deserturile tale preferate. Aşa că azi îţi prezentăm o reţetă simplă de gem de piersici, foarte aromat. Iar această aromă o împrumută de la păstaia de vanilie. Reţeta are o listă foarte scurtă de ingrediente şi gemul se face fără pectină sau gelatină.

Cea mai simplă reţetă de gem de piersici – Ingrediente

1,4 kg piersici întregi 1 cană şi ½ zahăr tos 1 păstaie de vanilie, tăiată pe lungime zeama de la 1 lămâie mică

Cea mai simplă reţetă de gem de piersici – Mod de preparare

Speli piersicile şi le scoţi sâmburii. Pui toate ingredientele într-o cratiţă mare şi amesteci ca să se combine aromele. Laşi să dea în clocot, amestecând din când în când. Continui să fierbi, amesteci frecvent şi iei spuma care se formează la suprafaţă. Gemul ar trebui să fiarbă cel puţin 10 minute, până când temperatura atinge 100 de grade Celsius (ar putea să dureze 15 minute).

Pui câteva picături de gem pe o fargurie pe care ai răcit-o la frigider. Aşa poţi vedea consistenţa gemului o dată ce s-a răcit. Dacă este încă lichid, îl mai ţii la fiert. Se va întări mai bine când se va răci.

Când gemul a ajuns la consistenţa dorită, iei vasul de pe foc şi îl laşi să se răcească puţin. Dacă vrei, poţi să pasezi o parte din fructe cu o spatulă de cauciuc. Torni gemul în borcane de sticlă, le închizi bine şi le păstrezi la frigider câteva săptămâni.

PONT: dacă nu ai păstaie de vanilie, poţi renunţa la ingredient. În schimb, poţi să adaugi esenţă de vanilie după ce ai fiert gemul. Începi prin a adăuga ¼ linguriţă şi creşti cantitatea, după preferinţă.

Sursa: celebratingsweets.com

celebratingsweets.com

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de fierbere: 15 minute

Timp total: 35 minute