Clătite umplute cu ciuperci
Încearcă clătitele umplute cu ciuperci, o reţetă uşoară şi gustoasă de primăvară!
Ingrediente Pentru clătite: ● 500 ml lapte ● 3 ouă ● 250 g făină ● 50 ml ulei ● 1 praf de sare Pentru umplutură: ● 2 linguri ulei ● 500 g ciuperci pleurotus ● 1 ceapă ● 2 linguri făină ● 2 linguri smântână ● 300 ml lapte ● 1 praf de sare ● piper ● frunze de ceapă verde
Baţi ouăle cu laptele, uleiul şi sarea. Încorporezi treptat făina, omogenizezi şi dai compoziţia la rece 30 de minute. Încingi o tigaie neaderentă, pui un polonic de aluat şi coci clătita pe ambele părţi. Continui până când termini compoziţia. Laşi clătitele să se răcorească. Pentru umplutură, încingi uleiul şi rumeneşti ciupercile tocate şi ceapa. Când a scăzut apa lăsată, adaugi laptele în care ai dizolvat făina.
Ţii pe foc şi amesteci până când sosul se îngroaşă. Torni smântâna şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mai ţii pe foc 2-3 minute, apoi dai deoparte şi laşi să se răcească. Pui umplutura în clătite şi le legi cu frunzele de ceapă verde asemenea unor săculeţi.