Cod gratinat

Cod gratin jpeg

Peştele înseamnă mâncare uşoară, dar hrănitoare, sănătoasă, uşor de preparat şi multe reţete atrăgătoare. Astăzi îţi propunem varianta gratinată a codului.

Ingrediente

4 fileuri de cod 1 cartof 1 morcov 1 ardei galben 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 4-5 roşii cherry 200 ml vin alb 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă unt 1 lămâie mărar proaspăt sare piper

Mod de preparare

Cureţi ceapa, o tai rondele subţiri şi o căleşti în ulei bine încins împreună cu morcovul şi cartoful tăiaţi cubuleţe şi ardeiul tăiat fâşii. Pui legumele călite într-un vas termorezistent uns cu unt, aşezi peste ele fileurile de peşte, roşiile tăiate pe jumătate.

Condimentezi cu usturoi zdrobit, sare şi piper, după gust, adaugi vin (sau apă, pentru varianta mai dietetică) şi introduci vasul la cuptor pentru circa 30-40 de minute. Serveşti peştele cald, garnisit cu mărar şi lămâie.

sursa foto: Photoland