Burtă de porc crocantă

Preparat tradițional filipinez, burta de porc crocantă se remarcă prin textura aurie și crocantă a pielii, în contrast cu carnea fragedă și suculentă.

burta de porc crocanta jpg

Ingrediente

500 g burtă de porc cu şorici

2 lingurițe praf de usturoi

3 linguri sare

1 linguriță coriandru

1 linguriță piper măcinat

1 linguriță ghimbir ras

1 linguriță semințe de fenicul

2 bucăți anason stelat

50 ml vin alb

Mod de preparare

Speli bine carnea, o înțepi din loc în loc cu vârful cuțitului și o presari cu sare. O pui într-un vas, o acoperi și o dai la rece peste noapte.

Dimineața, o scoți și o ștergi bine. Într-un blender pui vinul cu restul condimentelor, le mixezi, apoi ungi carnea cu acest amestec. O așezi pe grătarul cuptorului, cu șoriciul în sus, pui sub ea o tavă ca să se scurgă grăsimea și o dai la cuptorul încins, în prealabil. O lași aproximativ 2 ore, apoi dai focul mai mare și o mai ții încă 20 de minute. O lași la odihnit și o servești cu orez.