Burtă de porc crocantă
Preparat tradițional filipinez, burta de porc crocantă se remarcă prin textura aurie și crocantă a pielii, în contrast cu carnea fragedă și suculentă.

Ingrediente
500 g burtă de porc cu şorici
2 lingurițe praf de usturoi
3 linguri sare
1 linguriță coriandru
1 linguriță piper măcinat
1 linguriță ghimbir ras
1 linguriță semințe de fenicul
2 bucăți anason stelat
50 ml vin alb
Mod de preparare
Speli bine carnea, o înțepi din loc în loc cu vârful cuțitului și o presari cu sare. O pui într-un vas, o acoperi și o dai la rece peste noapte.
Dimineața, o scoți și o ștergi bine. Într-un blender pui vinul cu restul condimentelor, le mixezi, apoi ungi carnea cu acest amestec. O așezi pe grătarul cuptorului, cu șoriciul în sus, pui sub ea o tavă ca să se scurgă grăsimea și o dai la cuptorul încins, în prealabil. O lași aproximativ 2 ore, apoi dai focul mai mare și o mai ții încă 20 de minute. O lași la odihnit și o servești cu orez.


























