Vrăbioare de vițel

Carnea de viţel este suculentă şi fragedă şi se poate asocia cu multe garnituri, la mesele speciale.

vrabioare de vitel jpg

Ingrediente

500 g vrăbioare de vițel

5 căței de usturoi

2 ardei iuți

1 crenguță rozmarin tăiat

sare

piper

boia dulce

2 linguri ulei

50 g unt

Mod de preparare

Feliezi carnea și o dai cu sare, piper și boia după gust. O lași o oră la rece, apoi o ții la temperatura camerei. Încingi uleiul într-un vas mai mare și adaugi untul. Când untul se topește, pui usturoiul mărunțit, ardeii iuți tăiați, rozmarinul, apoi adaugi carnea și o frigi câte 4-5 minute pe fiecare parte. Dai vasul la cuptor 10 minute.

Scoți friptura și o lași să se „odihnească“ 20 de minute. Servești friptura stropită cu sosul lăsat de ea.