Ceafă de porc glazurată

Ceafă de porc glazurată este ideală pentru mese festive sau cine speciale.

ceafa de porc glazurata jpg

Ingrediente

1 kg ceafă de porc

1 linguriță praf de usturoi

1 linguriță boia de ardei dulce

1 linguriță cimbru uscat

1 linguriță rozmarin uscat

sare

piper

3 linguri ulei

Pentru glazură

2 linguri miere

5 căței de usturoi

1 lingură muştar

1 lingură ulei

2 linguri sos de soia

Mod de preparare

Speli bine carnea și o usuci. Separat, într-un bol, combini praful de usturoi cu boiaua, cu cimbrul și rozmarinul, cu sare și cu piper, după gust, torni o lingură de ulei și omogenizezi. Ungi bine pulpa de porc cu amestecul de condimente și o lași, acoperită, o oră.

Încingi uleiul rămas și frigi carnea pe toate părțile, apoi o așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt.

Între timp, amesteci toate ingredientele pentru glazură, omogenizezi compoziția și ungi cu ea carnea, acoperi tava cu folie și o dai la cuptorul încins o oră. Îndepărtezi folia, mai ții carnea 15 minute, o scoți și o lași la odihnit înainte de a o servi.