Prăjitură cu marmeladă
Cine are poftă de ceva dulce? Iată o reţetă de prajitura cu marmelada pe care o poţi face uşor şi o poţi servi în orice contex.
Ingrediente:
Pentru aluat: ½ ceaşcă ulei 3 albuşuri 3 gălbenuşuri 1/3 ceaşcă zahăr ¾ cană făină 1 ¼ cani făină ¼ ceaşcă migdale măcinate 2 linguriţe praf de copt ½ cană zeamă de portocale ¼ cană zeamă de lămâie ½ cană marmeladă de portocale ¼ ceaşcă stafide (opţional)
zahăr pudră
migdale tocate
¾ cană zahăr
½ portocală
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 170 grade C. Pregătiţi o tavă pe care o ungeţi cu un strop de ulei. Într-un bol, puneţi albuşurile cu zahărul şi amestecaţi până rezultă o bezea. În acest timp, amestecaţi într-un alt bol făina cu migdalele tăiate mărunt şi praful de copt.
Într-un alt bol, bateţi gălbenuşurile spumă, apoi puneţi pe rând uleiul, zeama de portocală şi lămâie şi marmelada. Aduceţi împreună toate ingredientele din cele trei boluri şi amestecaţi-le. Dacă doriţi puteţi adăuga şi stafide. Puneţi compoziţia de prajitura cu marmelada rezultată în tava pregătită la început şi daţi-o la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
Între timp, pregătiţi siropul. Într-o cratiţă, puneţi ¾ cană de apă şi aceeaşi cantitate de zahăr, apoi adăugaţi zeama de la o jumătate de portocală. Fierbeţi siropul aproximativ 20 de minute. Când s-a făcut, lăsaţi-l să se răcească.
După ce s-a făcut şi prăjitura cu marmelada, se toarnă siropul peste ea (ambele trebuie să fie calde, nu fierbinţi). Se lasă să se răcească, se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă în frigider peste noapte. Când serviţi, decoraţi prăjitura cu marmelada cu zahăr pudră şi migdale tocate.
Sursa: foodnetwork.com