Prăjitură cu marmeladă

Prajitura cu marmelada jpeg

Cine are poftă de ceva dulce? Iată o reţetă de prajitura cu marmelada pe care o poţi face uşor şi o poţi servi în orice contex.

prajitura cu marmelada

Ingrediente:

Pentru aluat: ½ ceaşcă ulei 3 albuşuri 3 gălbenuşuri 1/3 ceaşcă zahăr ¾ cană făină 1 ¼ cani făină ¼ ceaşcă migdale măcinate 2 linguriţe praf de copt ½ cană zeamă de portocale ¼ cană zeamă de lămâie ½ cană marmeladă de portocale ¼ ceaşcă stafide (opţional)

zahăr pudră

migdale tocate

¾ cană zahăr

½ portocală

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 170 grade C. Pregătiţi o tavă pe care o ungeţi cu un strop de ulei. Într-un bol, puneţi albuşurile cu zahărul şi amestecaţi până rezultă o bezea. În acest timp, amestecaţi într-un alt bol făina cu migdalele tăiate mărunt şi praful de copt.

Într-un alt bol, bateţi gălbenuşurile spumă, apoi puneţi pe rând uleiul, zeama de portocală şi lămâie şi marmelada. Aduceţi împreună toate ingredientele din cele trei boluri şi amestecaţi-le. Dacă doriţi puteţi adăuga şi stafide. Puneţi compoziţia de prajitura cu marmelada rezultată în tava pregătită la început şi daţi-o la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

Între timp, pregătiţi siropul. Într-o cratiţă, puneţi ¾ cană de apă şi aceeaşi cantitate de zahăr, apoi adăugaţi zeama de la o jumătate de portocală. Fierbeţi siropul aproximativ 20 de minute. Când s-a făcut, lăsaţi-l să se răcească.

După ce s-a făcut şi prăjitura cu marmelada, se toarnă siropul peste ea (ambele trebuie să fie calde, nu fierbinţi). Se lasă să se răcească, se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă în frigider peste noapte. Când serviţi, decoraţi prăjitura cu marmelada cu zahăr pudră şi migdale tocate.

marmelada

Tarta cu marmeleda

Tarta cu marmeleda

Marmelada la cuptor

Marmelada la cuptor

Placinte cu marmelada si nuca

Placinte cu marmelada si nuca

Sursa: foodnetwork.com