Prăjitură răsturnată cu smochine
Smochinele se numără printre fructele care anunţă venirea toamnei. Sunt delicioase deshidratate, dar şi adăugate în compoziţia prăjiturilor.
De ce ai nevoie
50 g făină de migdale
3 linguri făină
2 linguri zahăr
1 linguriţă praf de copt
50 ml lapte
1 ou şi 1 albuş
esenţă de vanilie, după gust
5-6 smochine
2 linguri miere
Cum se prepară prăjitura
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Aşezi feliile de smochine în tavă şi torni peste ele mierea. Mixezi toate ingredientele pentru prăjitură, până când obţii o compoziţie ca de pandişpan, pe care o torni peste smochine. Dai tarta la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii. O laşi câteva minute în tavă să se răcorească, apoi o răstorni pe un platou şi o decorezi după imaginaţie.