Prăjitură răsturnată cu smochine

prajitura cu smochine jpeg

Smochinele se numără printre fructele care anunţă venirea toamnei. Sunt delicioase deshidratate, dar şi adăugate în compoziţia prăjiturilor.

De ce ai nevoie

50 g făină de migdale

3 linguri făină

2 linguri zahăr

1 linguriţă praf de copt

50 ml lapte

1 ou şi 1 albuş

esenţă de vanilie, după gust

5-6 smochine

2 linguri miere

Cum se prepară prăjitura

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Aşezi feliile de smochine în tavă şi torni peste ele mierea. Mixezi toate ingredientele pentru prăjitură, până când obţii o compoziţie ca de pandişpan, pe care o torni peste smochine. Dai tarta la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii. O laşi câteva minute în tavă să se răcorească, apoi o răstorni pe un platou şi o decorezi după imaginaţie.

Sursa http://www.peanutbutterandfitness.com

http://www.peanutbutterandfitness.com