Salată a la russe
O variantă mai light a salatei beuf, care nu conţine carne, iar maioneza o poţi folosi în varianta light. O poţi prepara de sărbători sau la ocazii speciale, când nu vrei încă un preparat cu carne, dar totuşi îţi doreşti pe masă bucate diverse. Iată ingredientele: 6 ouă fierte 4 morcovi medii 2 rădăcini de pătrunjel 2 rădăcini de păstârnac 1 ţelină mică 200 g castraveţi muraţi 200 g mazăre fiartă 250 g cartofi fierţi in coajă Maioneză: 2 gălbenuşuri proaspete 2 linguriţe cu varf de muştar 200 ml ulei sare, piper, zeamă de lămâie
Se fierb legumele împreună şi ouăle separat. Se taie ouăle fierte în rondele. Cartofii se curăţă de coajă şi toate legumele se taie cubuleţe mici. Maioneza se prepară astfel: gălbenuşurile şi muştarul se freacă împreună adăugând în fir subţire uleiul. Se pune zeama de lămâie, sare şi piper şi este gata.
Legumele tocate şi ouăle se amestecă cu maioneza, se asezonează cu sare şi piper şi se decorează cu ceapă verde sau pătrunjel. Se dă la rece şi se serveşte.
Sursa: savoriurbane