Tort cu cremă şi struguri
Un desert inedit, cu un aspect şi un gust pe măsură, tortul cu cremă şi struguri te va încânta de la prima degustare.
Ingrediente Pentru blat 2 pahare făină 150 g unt 1 pahar zahăr 2 linguri cacao pudră 5 ouă 1 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare Pentru cremă 400 ml frişcă lichidă 200 g zahăr 200 g struguri
Mod de preparare
Pentru a pregăti blatul de tort, baţi untul moale cu zahărul până devine cremos. Adaugi ouăle, zahărul vanilat, sarea şi continui să mixezi. Pui făina cernută cu praful de copt şi cu pudra de cacao. Mixezi totul la viteză mică, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Tapetezi o tavă rotundă şi torni aluatul.
Coci blatul de tort 30-40 de minute, la 190 °C. Între timp, pregăteşti crema. Baţi frişca lichidă rece cu zahărul. Speli strugurii şi tai pe jumătate fiecare bobiţă. Când blatul de tort s-a răcit, îl împarţi în trei părţi egale. Peste prima felie aşezi jumătăţile de bobiţe de struguri, apoi acoperi cu cremă. Pe celelalte două le acoperi doar cu cremă. Decorezi tortul cu bobiţe de struguri şi-l dai la frigider 3 ore.