Tort cu miere şi cremă de lapte
Ne bucurăm ori de câte ori ne trec invitaţii pragul casei şi vrei să se simtă răsfăţaţi. Iar cu acest desert cred mergem la fix!
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 3 ouă 50 g zahăr 125 ml miere densă 2 linguri amidon 200 g făină 1 linguriţă bicarbonat
600 ml lapte
150 g zahăr
4 gălbenuşuri
2 linguri făină
200 g migdale
150 g zahăr pudră
1/3 pahar cu apă
Mod de preparare
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul aproximativ 10 minute. Adaugi mierea şi continui să mixezi. Compoziţia trebuie să-şi mărească volumul. Pui amidonul, bicarbonatul şi făina şi amesteci totul cu o lingură. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute.
Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi făina până se omogenizează. Torni laptele fierbinte în fir subţire. Această compoziţie o pui într-o cratiţă, la foc mediu, şi o amesteci până începe să dea în clocot. Ulterior, micşorezi flacăra şi fierbi crema, amestecând continuu, până când devine suficient de groasă. Blatul răcit îl tai în trei felii şi-l umpli cu crema rece.
Pentru marţipan, hidratezi migdalele în apă clocotită două minute. Ulterior, le descojeşti şi le aşezi într-o tavă la foc iute pentru a le usca, apoi le sfărâmi cu blenderul. Apa cu zahărul le pui la foc mic, amestecând continuu, iar când începe să fiarbă, dai amestecul deoparte. Adaugi migdalele sfărâmate şi pui amestecul din nou pe foc două, trei minute. Aluatul obţinut îl aduni într-o biluţă, pe care o înveleşti în folie alimentară, şi-l laşi la răcit. Ulterior, îl întinzi pe masă şi-l decupezi în forme pe care le pui peste prăjitură.