Tort ecler cu afine

Tort ecler cu afine jpeg

Vreţi să fiţi cu adevărat impresionaţi de un gust care vă va câştiga pentru totdeauna? Pregăteşte un tort ecler cu afine, uşor de preparat şi care va fi pe gustul tuturor. Şi nu fii egoist! Dă mai departe reţeta şi împarte „secretele“ unui delicios desert!

Tort ecler cu afine - Ingrediente:

Pentru aluat 300 ml apă 150 ml ulei 200 g făină 8 ouă 1 linguriţă sare

500 ml frişcă

500 g zmeură

coji de ecleruri

frişcă

afine

ciocolată rasă

Tort ecler cu afine - Mod de preparare

Pui pe foc o oală în care ai amestecatapa, uleiul şi sarea. Când începe să clocotească, dai deoparte şi adaugi toată făina deodată. Amesteci bine şi dai deoparte, ca să se răcească. Când s-a răcit aluatul, adaugi câte un ou, amestecând bine după fiecare.

În tava tapetată cu hârtie de copt, torni prima foaie de ecler, cu ajutorul unui posh. Formezi un cerc de la exterior spre interior. Dai tava la cuptorul încălzit circa 30 de minute (să fie rumenită frumos). Laşi să se răcească foarte bine. Vei face 3 blaturi, pe care le vei coace separat. Pentru cremă, mixezi frişca, adaugi 200 g de zmeură şi amesteci uşor.

Aşezi pe un platou prima foaie, adaugi frişca, apoi zmeură, apoi blat, din nou frişcă, zmeură şi închei cu blat. Ungi marginile cu frişcă, decorezi cu ciocolată şi cu zmeură. Deasupra pudrezi cu zahăr pudra şi decorezi cu zmeură. Faci şi câteva ecleruri, pe care le poţi pune deasupra tortului, pentru decor. Pentru acest tort ecler cu afine ne-am inspirat din reţeta cititoarei noastre Laurenţia Cornea care ne-a trimis-o la redacţie.