Mici de casă

1 shutterstock mici jpg jpeg

Dacă ai poftă de mici, de ce să nu îi faci în casă? Astfel ştii ce ingrediente pui în ei şi vor ieşi delicioşi. Ai nevoie doar de puţină răbdare şi câteva condimente delicioase. Iţi propunem să încerci această reţetă ori de câte ori vrei să faci un grătar.

Ingrediente pentru mici de casă:

500 g carne grasă de oaie 300 g carne grasă de vită 200 g carne de porc sare, după gust 2 linguri mujdei de usturoi 2 ardei iuţi   piper negru 5 g bicarbonat 200 ml apă minerală

cimbru

Mod de preparare:

Mici de casă 

Toci carnea printr-o sită cu găuri mari. Combini apa minerală cu sare, cu ardeii iuţi mărunţiţi, cu bicarbonatul, cu cimbru şi cu piper, după gust. Omogenizezi până se dizolvă şi răstorni combinaţia în carne, amesteci bine şi încorporezi mujdeiul. Dai vasul la frigider 8 ore.

Scoţi vasul, formezi micii şi îi aşezi pe grătarul încins. Îi frigi pe toate părţile în funcţie

de cât de bine îi vrei făcuţi. Îi serveşti cu salată de varză şi muştar.