Dacă ai poftă de mici, de ce să nu îi faci în casă? Astfel ştii ce ingrediente pui în ei şi vor ieşi delicioşi. Ai nevoie doar de puţină răbdare şi câteva condimente delicioase. Iţi propunem să încerci această reţetă ori de câte ori vrei să faci un grătar.

Ingrediente pentru mici de casă:


500 g carne grasă de oaie
300 g carne grasă de vită
200 g carne de porc
sare, după gust
2 linguri mujdei de usturoi
2 ardei iuţi  
piper negru
5 g bicarbonat
200 ml apă minerală

cimbru

Mod de preparare:

Mici de casă 

Toci carnea printr-o sită cu găuri mari. Combini apa minerală cu sare, cu ardeii iuţi mărunţiţi, cu bicarbonatul, cu cimbru şi cu piper, după gust. Omogenizezi până se dizolvă şi răstorni combinaţia în carne, amesteci bine şi încorporezi mujdeiul. Dai vasul la frigider 8 ore.

Scoţi vasul, formezi micii şi îi aşezi pe grătarul încins. Îi frigi pe toate părţile în funcţie
de cât de bine îi vrei făcuţi. Îi serveşti cu salată de varză şi muştar.

Loading...