Supa minestrone este un preparat foarte vechi, care datează din perioada Imperiului Roman. Pe atunci, dieta localnicilor din zona Romei era în mare parte vegetariană, printre legumele folosite numărându-se ceapa, lintea, varza, usturoiul, fasolea fava, ciupercile, morcovii şi napii. Cel mai popular fel de mâncare era o fiertură simplă, foarte săţioasă, care includea multe legume, precum şi făină de grâu spelta. Acest preparat a evoluat ulterior în supa minestrone.

Minestrone

 

Ingrediente

 
  • 1 ceapă albă 
  • 1 ceapă roşie 
  • 1 ţelină
  • 1 morcov 
  • 1 ardei gras
  • 100 g mazăre proaspătă sau congelată 
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi 
  • 50 ml ulei
  • sare 
  • pătrunjel verde
  • crutoane, pentru servit
 

Mod de preparare

 
1 Cureţi toate legumele, le speli, le toci cubuleţe de aproximativ aceeaşi dimensiune şi le pui la fiert într-o oală cu apă. După ce clocotesc, adaugi mazărea, uleiul, potriveşti gustul de sare şi fierbi până când legumele se înmoaie.
 
2 Serveşti minestrone decorată cu pătrunjel verde, tocat şi, dacă vrei, cu crutoane.
Loading...