Minestrone

Minestrone jpeg

Supa minestrone este un preparat foarte vechi, care datează din perioada Imperiului Roman. Pe atunci, dieta localnicilor din zona Romei era în mare parte vegetariană, printre legumele folosite numărându-se ceapa, lintea, varza, usturoiul, fasolea fava, ciupercile, morcovii şi napii. Cel mai popular fel de mâncare era o fiertură simplă, foarte săţioasă, care includea multe legume, precum şi făină de grâu spelta. Acest preparat a evoluat ulterior în supa minestrone.

Minestrone

Ingrediente

  • 1 ceapă albă 
  • 1 ceapă roşie 
  • 1 ţelină
  • 1 morcov 
  • 1 ardei gras
  • 100 g mazăre proaspătă sau congelată 
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi 
  • 50 ml ulei
  • sare 
  • pătrunjel verde
  • crutoane, pentru servit

Mod de preparare

1 Cureţi toate legumele, le speli, le toci cubuleţe de aproximativ aceeaşi dimensiune şi le pui la fiert într-o oală cu apă. După ce clocotesc, adaugi mazărea, uleiul, potriveşti gustul de sare şi fierbi până când legumele se înmoaie.

2 Serveşti minestrone decorată cu pătrunjel verde, tocat şi, dacă vrei, cu crutoane.