Un desert răcoritor de vară, reţeta de minicheesecakes cu afine îţi vine în ajutor atunci când ai pofta de ceva dulce. Se prepară uşor şi te asigurăm că nu va rămâne prea mult în farfurie.

 Ingrediente

Pentru crustă

130 g făină
¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă sare
113 g unt, la temperatura camerei
150 g zahăr
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru cremă

120 g smântână pentru frişcă
115 g cremă de brânză
50 g zahăr
50 g afine + extra pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Într-un bol, amesteci făina, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Mixezi untul împreuna cu zahărul, aproximativ 2-3 minute. Încorporezi treptat ouăle şi vanilia, până obţii o compoziţie omogenă. Combini cu făina. Pui aluatul într-o tavă specială pentru brioşe, în jur de 3 linguri pentru fiecare formă. Dai la cuptor 10-12 minute. Presezi cu ajutorul unui borcan mic centrul fiecărei cruste, pentru a crea spaţiu pentru cremă. Laşi la răcit.

Baţi frişca până devine pufoasă. Separat, mixezi crema de brânză împreuna cu zahărul, apoi dai la blender afinele până obţii un piure. Încorporezi în frişcă atât crema de brânză cât şi piureul de afine. Torni în tavă, în fiecare formă. Dai la rece 2 ore. Decorezi cu extra fructe.

Sursa https://livforcake.com

Loading...