Schimbă gustul legumelor şi găteşte-le pane pentru un plus de savoare. Se prepară rapid şi sunt ideal de servit la prânz sau la cină, cu o salată sau cu o bucată de carne la grătar.

Ingrediente pentru mix de legume pane

  • buchete de conopidă
  • buchete de broccoli
  • 2-3 morcovi
  • 250 g ciuperci
  • 150 ml ulei pentru prăjit
  • 50 ml lapte
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • sare şi piper

Mod de preparare Mix de legume pane

Spală bine, sub jet de apă rece, conopida şi broccoli şi lasă bucheţelele în apă cu sare timp de 10 minute, alături de morcovii curăţaţi şi tăiaţi rondele şi de ciupercile tăiate cuburi.

Pune la fiert şi ţine legumele până când sunt "al dente", nu foarte fierte. Scurge-le bine şi separat bate ouăle şi amestecă-le bine cu făina. 
Se pune la fiert în apă cu sare, timp de 10 minute, fără a se fierbe foarte bine, pentru că altfel se va sfărâma în timpul prăjitului. Se bat ouăle şi se amestecă bine cu făina, astfel încât să nu rămână cocoloaşe.Adaugă laptele şi asezonează cu sare şi piper.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi trece fiecare legumă prin amestecul de ou, apoi prăjeşte pe toate părţile. Scoate legumele pe şerveţele de hârtie, pentru a îndepărta surplusul de ulei. Se servesc calde. 

Poftă bună! 

Loading...