Ştim că iubeşti căpşunile, de aceea îţi propunem un desert simplu, care se prepară rapid şi care îţi va plăcea la nebunie: mousse de căpşuni!

Ingrediente

  • 800 g căpşuni
  • 360 g frişcă lichidă 
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 linguriţe gelatină pudră  
  • 3 linguri apă
  • felii de căpşuni, pentru decor 

Mod de preparare 

Într-un blender, pui căpşunile curăţate, spălate bine şi tăiate bucăţi, apoi adaugi zahărul. Mixezi până obţii un piure de căpşuni. Într-un bol, presari gelatina pudră şi torni 3 linguri cu apă, amestecând de câteva ori până se dizolvă. Adaugi gelatina peste sosul de căpşuni şi le amesteci. Dai deoparte. 

Baţi frişca lichidă cu mixerul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa de vanilie şi amesteci întreaga compoziţie. Dai deoparte, la frigider, 15-30 de minute. Serveşti desertul decorat cu felii de căpşuni proaspete. 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Miniprăjituri cu cocos şi mousse de căpşuni

 

Loading...