Mousse de caramel

2 shutterstock 1813162489 jpg jpeg

Mousse-urile sunt desertul cu care nu poţi da greş. Şi nici nu sunt greu de preparat!

Ingrediente

  • 220 ml smântână pentru frişcă
  • 2 foi gelatină
  • 200 g zahăr tos
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 50 g unt
  • 100 ml smântână lichidă

Pentru decor

  • 100 g ciocolată neagră
  • coajă de portocală confiată

Înmoi foile de gelatină în apă rece 10 minute. Baţi smântâna pentru frişcă cu zahărul pudră până se întăreşte, apoi o ţii la frigider. Pui pe foc zahărul tos cu untul şi amesteci până se caramelizează, iar la final torni smântâna lichidă. Laşi la răcorit şi încorporezi foile de gelatină, amestecând cu un tel.

Când caramelul s-a răcit, adaugi frişca şi omogenizezi, amestecând cu o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus. Pui mousse-ul în borcane şi-l nivelezi.

Înainte să-l serveşti, îl decorezi cu coajă de portocală şi ciocolată rasă.

FOTO: Sutterstock