Weekendul se apropie, iar mousse-urile sunt desertul cu care nu poţi da greş. Şi nici nu sunt greu de preparat!

 

 

Ingrediente

  • 220 ml smântână pentru frişcă
  • 2 foi gelatină
  • 400 g zahăr
  • 50 g unt
  • 100 ml smântână lichidă

Pentru decor

  • 200 g frişcă bătută
  • 100 g ciocolată neagră
  • coajă de portocală confiată

 

Înmoi foile de gelatină în apă rece 10 minute. Baţi smântâna pentru frişcă cu 100 g de zahăr până se întăreşte, apoi o ţii la frigider. Pui pe foc zahărul rămas cu untul şi amesteci până se caramelizează, iar la final torni smântâna lichidă. Laşi la răcorit şi încorporezi foile de gelatină, amestecând cu un tel.

Când caramelul este călduţ, adaugi frişca şi omogenizezi, amestecând cu o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus. Pui mousse-ul în borcane şi-l nivelezi.

Înainte să-l serveşti, îl decorezi cu frişcă bătută, coajă de portocală şi ciocolată rasă.

FOTO: Sutterstock

Loading...