Mulţumim Adrianei Mariana Rada din Oradea pentru încă o reţetă delicioasă.

Ingrediente

2 cepe mari
700 gr carne tocata
2 vinete mari
1 dovlecel mare
300 gr telemea
legume (telina, patrunjel,morcovi, ardei rosu si verde)
1 kg cartofi rosii
pasta de ardei
sare
piper

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja.Cand s-au fiert se curata de coaja si se taie felii.Vinetele si dovlecelul se cuarta de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei in tigaie pana se inmoaie putin.Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele (eu am avut legume la congelator),cu putina sare pana se inmoaie putin apoi adaugam carnea tocata si se mai lasa pe foc cam 20-25 minute pana se patrunde bine carnea.Sa nu uitam si de pasta de ardei cam 1 lingura buna.

Intr-o tava mai mare unsa cu unt putin punem un strat de cartofi,branza,vanata,dovlecel apoi carne, branza si iar un strat de cartofi,vanta,dovlecel, carne ,branza deasupra sa raman cartofi si branza.Se da la cuptor circa 30-35 minute pana capata o culoare maronie.

Loading...