Această musaca savuroasă are în compoziţie doar legume şi lactate, ceea ce o face perfectă pentru vegetarieni. Dar, crede-ne, îi va mulţumi şi pe cei mai mofturoşi carnivori!

 

Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.

Ingrediente

  • 5 linguri ulei
  • 1 vânătă medie
  • 4 cartofi fierţi în coajă
  • 2 linguri smântână de gătit
  • 150 g parmezan
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 200 g caşcaval feliat
  • 100 g brânză cheddar
  • 1 ceapă verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare 

Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie, la foc mic, şi adaugi vânăta spălată şi tocată cubuleţe. Asezonezi cu sare şi piper şi găteşti până când se înmoaie.

Într-un bol, pui cartofii fierţi şi curăţaţi de coajă. Adaugi 2 linguri de ulei, smântâna, sare şi piper, după gust. Începi să zdrobeşti cartofii, apoi pui parmezanul ras şi drojdia şi omogenizezi. Dai la rece 30 de minute.

Ungi un vas termorezistent cu uleiul rămas şi întinzi jumătate din piure. Adaugi un strat de vinete călite şi unul de felii de caşcaval.

Din restul de piure formezi biluţe de mărimea unor chifteluţe, pe care le aşezi deasupra caşcavalului. Presari brânza cheddar rasă şi dai musacaua la cuptor 40-45 de minute, la 180 °C. Decorezi cu ceapă verde tocată.

Mai multe reţete găsiţi pe SoDelicious.ro

Loading...