Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles FOTO

muschi de porc afumat cu varza de bruxelles jpeg

Nu ştim dacă v-am făcut poftă cu această reţetă, dar sigur după ce vei vedea această poză vei dori şi tu să prepari muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles.Se prepară rapid şi este şi foarte uşor de pregătit.

Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles - Ingrediente (4 porţii)

500 g varză Bruxelles 2 linguri de chimen 500 g cartofi noi 5 căţei de usturoi 1 legătură ceapă verde 450 g muşchi de porc semiafumat 150 ml smântână 75 unt 1 ou sare piper busuioc

Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles - Mod de preparare

Cureţi şi speli cartofii noi, verzişoarele şi ceapa verde. Tai cartofii în patru şi îi pui la fiert cu chimenul într-o oală cu apă. Când sunt aproape gata, adaugi verzişoarele tăiate jumătăţi. Mai laşi câteva minute. Scurgi bine legumele într-o sită.

image

opeşti untul într-o tigaie şi sotezi cartofii, ceapa verde tocată mărunt, varza şi usturoiul tăiat feliuţe. Dai deoparte.

image

Tai muşchiul de porc semiafumat feliuţe potrivit de groase. Torni legumele sotate într-un vas termorezistent, aşezi feliuţele de muşchi, condimentezi cu sare şi piper, după gust, torni un sfert de pahar cu apă şi introduci vasul la cuptor 30 de minute.

image

Amesteci smântâna cu oul într-un vas. Cu 10 minute înainte, adaugi compoziţia peste legumele şi carnea din vas. Serveşti mâncarea caldă, ornată cu frunzuliţe proaspete de busuioc.

image

foto: profimedia