Nu ştim dacă v-am făcut poftă cu această reţetă, dar sigur după ce vei vedea această poză vei dori şi tu să prepari muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles.Se prepară rapid şi este şi foarte uşor de pregătit.

Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles - Ingrediente (4 porţii)

500 g varză Bruxelles
2 linguri de chimen
500 g cartofi noi
5 căţei de usturoi
1 legătură ceapă verde
450 g muşchi de porc semiafumat
150 ml smântână
75 unt
1 ou
sare
piper
busuioc

Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles - Mod de preparare

Cureţi şi speli cartofii noi, verzişoarele şi ceapa verde. Tai cartofii în patru şi îi pui la fiert cu chimenul într-o oală cu apă. Când sunt aproape gata, adaugi verzişoarele tăiate jumătăţi. Mai laşi câteva minute. Scurgi bine legumele într-o sită.
pasul 1

opeşti untul într-o tigaie şi sotezi cartofii, ceapa verde tocată mărunt, varza şi usturoiul tăiat feliuţe. Dai deoparte.
pasul 2

Tai muşchiul de porc semiafumat feliuţe potrivit de groase. Torni legumele sotate într-un vas termorezistent, aşezi feliuţele de muşchi, condimentezi cu sare şi piper, după gust, torni un sfert de pahar cu apă şi introduci vasul la cuptor 30 de minute.
pasul 3

Amesteci smântâna cu oul într-un vas. Cu 10 minute înainte, adaugi compoziţia peste legumele şi carnea din vas. Serveşti mâncarea caldă, ornată cu frunzuliţe proaspete de busuioc.
pasul 4

foto: profimedia

Loading...