Acest muşchi de porc cu vin, rozmarin şi salvie trebuie gătit bine, apoi tăiat felii şi servit cu un uşor şi delicios sos cremos. Ai grijă, însă, înainte să pui carnea pe foc, să îndepărtezi toate pieliţele şi eventuala grăsime.

Muşchi de porc cu vin, rozmarin şi salvie - Ingrediente (8 porţii)

1/4 cană ulei
5 căţei usturoi, tăiaţi pe jumătate, în lungime
2 linguri frunze proaspete de rozmarin, tocate
1/4 cană frunze proaspete de salvie, tocate
800 g - 1 kg muşchi de porc
1 1/4 căni vin alb sec
sare
piper
1/2 cană supă de pui sau apă încălzită
1/2 cană smântână

Muşchi de porc cu vin, rozmarin şi salvie - Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie mare la flacără medie. Sotezi usturoiul, salvia şi rozmarinul, amestecând, din când în când. Adaugi muşchiul de porc, aşezându-l peste ierburi. Sotezi carnea pentru 5 minute, pe fiecare parte, apoi dă-o deoparte pe o farfurie. Adaugi vinul în tigaie şi foloseşte o lingură de lemn pentru a o hârşâi pe fund. Laşi pe foc până dispare mirosul de alcool, cam 1-2 minute.

Dă focul mai încet. Reaşezi muşchiul de porc în tigaie şi asezonezi cu sare şi piper. Acoperi pe jumătate cu un capac şi laşi cam o oră pe foc, întorcând carnea la fiecare 20 de minute de pe o parte pe alta. Nu o lăsa să se ardă şi ai grijă ca în tigae să fie lichid în permanenţă. Adaugi 1/4 de cană de apă caldă dacă este nevoie.

Când carnea de porc s-a pătruns, o aşezi să se odihnească pe o farfurie. Între timp, dai focul mai tare. Dacă este puţin lichid în tigaie, mai hârşâie pe fund după ce torni o lingură de vin alb. Amesteci bine, laşi să dispară mirosul de alcool şi pui supa de pui sau apa încălzită. Dai la o parte de pe foc şi laşi să se răcească 20 de minute.

Când sosul s-a răcit, adaugi smântâna şi reaşezi tigaia pe foc.Dai focul la minimum, amestecând sosul din când în când, până când se mai îngroaşă puţin şi se încălzeşte. Nu lăsa să dea în clocot. Guşti sosul şi potriveşti de sare şi piper.

Aşezi carnea pe un fund de lemn şi tai felii foarte subţiri şi le aşezi pe un platou. Torni sosul cald peste.

sursa: http://www.seasonsandsuppers.ca/

Loading...