Cu lapte de soia sau de migdale, poţi face o negresă cu banane foarte gustoasă.

De ce ai nevoie ca să prepari negresă cu banane de post:

2 căni (440 g) făină

2 căni zahăr (tos sau nerafinat)

3/4 cană (150-160 g) cacao pudră

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă sare

1 cană (220 g) banane (coapte, pasate)

1/4 cană (60 ml) lapte neîndulcit de soia sau de migdale

1/4 cană (60 ml) ulei

1 linguriţă extract de vanilie

1 cană (220 g) ciocolată neagră rasă pe răzătoare

Cum prepari negresă cu banane de post:

Preîncălzeşti cuptorul la 175 grade. Tapetezi uşor cu ulei un vas (tavă) pentru cuptor. Înr-un castron mare combini împreună făina, zahărul, cacaoa, praful de copt şi sare şi le amesteci bine. În alt castron combini bananele pasate, laptele de soia, uleiul şi extractul de vanilie. Adaugi ingredientele umede peste cele uscate, amestecând până se combină bine. Adaugi şi ciocolata rasă. Torni aluatul în vasul sau tava de cuptor şi coci 25-35 minute, sau până când scobitoarea introdusă în centru iese curată. Lasă prăjitura să se răcească înainte să o tai în bucăţi pătrate şi să o serveşti.

Sursa: https://www.thespruce.com

Loading...