Bucătăria italiană este una dintre cele mai fascinante. Este însorită şi aromată şi cucereşte pe oricine, indiferent de gusturi. Veche de peste 2.000 de ani, ea a influenţat de-a lungul vremii cultura gastronomică a multor ţări. Reţetele italiene sunt extrem de uşoare, de sănătoase şi au la bază ingrediente de cea mai bună calitate: pizza, paste, peşte, carne şi legume, fiecare fel având o aromă şi o poveste aparte. Cucina italiana este, cu fiecare înghiţitură, o provocare şi un adevărat concert de arome care satisfac şi cele mai exigente gusturi. Reţetă propusă şi realizate de chef Michael Passarelli, de la restaurantul Diplomatic din Mamaia.
 
Ingrediente
 
  • 400 g orecchiette
  • 600 g broccoli
  • 3 căţei de usturoi
  • 300 g cârnaţi proaspeţi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă piper
  • sare, după gust
  • 50 ml vin alb
  • 100 g parmezan ras
 
Scoţi carnea din cârnaţi şi o căleşti, în puţin ulei încins, împreună cu sare şi piper. O laşi să se combine aromele şi torni vinul. Ţii pe foc până se evaporă alcoolul.
 
Separat, opăreşti 3 minute bucheţelele de broccoli, le aşezi în apă cu gheaţă ca să rămână verzi, apoi le tragi la tigaie, în câteva picături de ulei cu usturoiul, sare şi piper, după gust. Îndepărtezi usturoiul şi răstorni compoziţia în blender şi o faci pastă, apoi o torni într-o tigaie cu ulei.
 
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj şi, cu un minut înainte să fie gata, le pui în tigaia cu pasta de broccoli, adaugi compoziţia cu cârnaţi şi potriveşti gustul de sare şi piper şi mai ţii câteva minute pe foc.
 
Serveşti pastele presărate  cu parmezan.
 
FOTO: Arhiva personală

 

Loading...