În doar 20-25 de minute acest delicios fel de mâncare va fi gata. Poţi folosi o garnitură de orez la creveţi, dar la fel de bune sunt şi legumele la grătar sau la aburi.

De ce ai nevoie pentru orez cu creveţi

Pentru garnitură

150 g orez basmati

apă

sare

Pentru creveţi

450 g creveţi curăţaţi şi fără cochilii

1 l apă

sare

2 linguri unt

3 căţei de usturoi

100 ml vin alb

100 ml supă de pui

1 ceapă verde

Cum se prepară orez cu creveţi

Pentru garnitură, fierbi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Pui creveţii în apa rece şi-i laşi 10 minute, apoi îi scurgi şi-i ştergi cu prosoape de hârtie.

Topeşti untul în tigaie, adaugi căţeii de usturoi, iar după 1-2 minute creveţii şi sarea. Îi laşi 3 minute, până când îşi schimbă culoarea şi devin roz deschis, apoi îi dai deoparte şi îi scoţi din tigaie.

În aceeaşi tigaie în care au fost creveţii, torni vinul şi când începe să fiarbă torni supa şi adaugi ceapa tocată. Laşi până când sosul scade la jumătate.

Serveşti creveţii cu orez şi sos pe deasupra.

Sursa http://www.flirtingwithflavor.com

Loading...