Orezul cu lapte este desertul copilăriei, alături de alte preparate precum grişul cu lapte sau faimoşii tăiţei cu lapte. Vă prezentăm o reţetă ideală de orez cu lapte, extrem de simplă, dar foarte gustoasă. Pentru a prepara orezul cu lapte, trebuie să ştii că proporţia de orez şi lapte trebuie să fie de 1 la 4, adică la 100 g de orez se vor folosi 400 ml de lapte. Pentru ca orezul să iasă cremos, foloseşte orez cu bob rotund şi fierbe-l întâi în puţină apă. Orezul cu lapte trebuie gătit la foc mic şi amestecat încontinuu ca să nu se prindă de oală.

Ingrediente pentru orez cu lapte:

200 g orez
750 g lapte
200 ml apă
120 g zahăr
Extract de vanilie
1 linguriţă scorţişoară
1 vârf de cuţit de sare
1 plic zahăr vanilat


Mod de preparare pentru orez cu lapte:

Pune orezul într-o sită şi clăteşte-l sub jet de apă rece, apoi scurge-l. Într-o cratiţă, pune pe foc apa cu sare şi orezul şi fierbe la foc mediu până ce orezul s-a îmbibat cu apa.
Pune laptele şi lasă să fiarbă, amestecând continuu ca orezul să nu se prindă de fundul cratiţei. După ce orezul e îmbibat cu lapte şi s-a umflat puţin, pune zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi extractul de vanilie. Continuă să găteşti şi să amesteci până orezul e pe deplin fiert.

Opreşte focul şi acoperă cratiţa cu un capac. Lasă orezul să stea 10-15 minute înainte de servive, pentru a absorbi şi mai mult lichid şi pentru a deveni ca o cremă.

Pune orezul cu lapte în castron şi presară peste el scorţişoară. Poţi orna cu dulceaţă, nuci sau fructe. Poftă bună!

Loading...